Saturday, September 7, 2013

Welcome back, sleepyhead.

If my bed can talk, probably that's what it would say to me the second I entered my room. Eheh.

So I'm blogging from my new room at good 'ol USM now ;) From the second floor to the ground floor and a double room this time. And my roommate is Ika! One of my roommates before. Sebenarnya Syafika dah call bagitau haritu sebab dia balik awal. Dia jadi PPSL untuk pelajar baru, kakak fasi weh hehe. That's a good news sebab masa duduk rumah tu dok terpikir siapalah roommates nanti. Sebelum ni pelajar tahun dua dapat bilik berempat and 3 orang lagi junior. Doa-doalah dapat junior sama course so that they know they shouldn't be messing around with me when it's the exam season. Well, I can turn into a beast when it comes to exams -____-" Tapi alhamdulillah, fret not! Bilik dah double and roommate pulak Ika. No issue :D

Since yesterday, rasanya duduk ground floor ni okay je. Except ada banyak bahan buangan kucing aiyoyo. Tapi dulu tingkat dua pun ada jugak, tak hairanlah ground floor ni pun ada kan. It's okay though asalkan tak masuk bilik pleaseeeee. Eh please kat kucing pulak hahaha. Pastu tandas looks better than the one we used last year. Banyak lumut eheh. Taaapi tak faham tau kenapa yang lubang untuk air keluar tu dia buat dekat dengan pintu. Bila nak mandi mesti terpijak. So selalu risau what if dah banyak orang pijak and then dia jadi tak kuat and one fine day besi tu patah and kaki sesiapa yang tak bernasib baik termasuk and stuck kat dalam tu? o_O tapi kalau kaki besar godang macam iolls terselamat ah kot hahaha. Sesiapa yang design or buat tandas tu kena fikir pasal semua ni next time okay. Ehh tetiba kau macam ambil degree dalam design ni pulak hehe.

Semalam Ika sampai dulu so dia dah rembat katil bawah wuwuwu. Sedih sebab kena panjat tangga katil tu for this whole academic session. Yosh! Tapi takpe ah nasib baik dah mindset awal-awal kalau dapat katil atas. Tapi by right pun memang dapat katil atas sebab semua perabot ada A and B. Aku dapat A and Ika B, therefore katil atas memang A. Alhamdulillah, semalam maintain tidur rapat ke dinding and semoga tetap begitu sampai hujung tahun! Kalau jatuh katil ni, memang naya aku T__T Apa katil atas bawah ni? Double decker ke? Yup. Double decker. Kat sini kan tak banyak kolej kediaman so memang guna double decker. Lame? Lame tak lame, bersyukurlah dapat tempat tinggal ye dak. Bila lagi nak merasa katil double decker kan. Takpe, tak pentinglah tu semua. Nasib baik tak kena tidur atas lantai je haa. Lagi teruk lagi macam kat negara yang tengah berperang tu, nak tidur pun tak dapat, kita kat sini lagi nak banyak mengadu. Tampar nak? Eh.


Room number : R046. Ignore the label besides it.

My bed! Semuanya still sama, recycle je balik haha. Takde sem baru, barang baru. No no no.

Kasuttt. Top half are Ika's, mine are the rest.

Study table yours truly yang berantakan walaupun dah kemas. Ni je yang mampu :(

Actually most of my batchmates are on the third floor. So jauhlah dengan mereka semua sobs sobs. Tapi takpe akan ku panjat tangga itu untuk ketemu dengan kalian muehehe. What else eh?

Yeah, cuti pun dah habis. Selama lebih kurang dua bulan ni, aku tak buat pape sangat pun. Hahahaha. Memang cuti betullah aku haritu. And hujung minggu lepas aku pindah rumah balik ke taman rumah lama dulu. Yayyyyyyy! Gembira sangat ah sebab dapat jumpa balik jejiran semua. Aku kan makcik-makcik sikit suka bersembang dengan orang. Tak rasa macam aku suka bersembang? Aku bersembang banyak dengan orang yang aku selesa je. Kalau dengan orang baru memang senyap je lah sebab takde modal nak bersembang. Kekadang tu cerita pasal TV je pun aku boleh cerita satu hari tau kahkahkah.

Lagi apa eh?

Oh esok dah nak mula kelas. Tak taulah if first class esok but we have to gather in the lecture hall to get in groups first in the morning. Can't wait to start class though sebab duduk rumah otak habis kosong. Biasaaa dia ni, teruk perangai hahaha. Tapi takpe kot sebab usha jadual haritu macam tak banyak cuti. So kasi cutilah puas-puas kan haritu mihihi. Macam-macam gaya pulak gelak dalam post ni. Sabau jelah ye korang hahaha. Eh korang? Ah tak kisahlah ada ke tak yang baca pun :p

Dah masuk sesi baru ni, tanamkan azam dan semangat yang baru. Kalau dulu pemalas ya Rabbi, kali ni jadilah rajin sikit. Kalau dulu tak buat tutorial, kali ni buatlah. Ingat! Kita kena jadi kita yang baru dan lebih baik setiap hari 'cuz we are aging, ain't gettin' any younger yo! With that, happy studying everyone! ^___^

No comments: