Friday, September 16, 2011

Kelam kabut kelibut

Sejak balik KMS, kerja bertimbun mengalahkan lori durian. Boleh kata hari-hari tidur lambat siapkan homework. Sampai demam dibuatnya. Penat gila woh. Habis lari masa beauty sleep I.

Tak payah merungut sangatlah, padan muka kau cuti nak sakan. Ghasak.

Okay. Nak cerita pasal Raya, dah takde mood. Raya tahun ni pun tak seronok sangat. Sebab boleh Raya seminggu je. Result mid-sem exam dah keluar. Result suam-suam kuku. Kena usaha lagi. Dan lagi. Kalau dah kena tolak masuk PDT nanti, menangis air mata darah pun dah tak guna.

What else? Oh, Alhamdulillah sebab dapat join KAKOM. Kadang-kadang takut pun ada. Dengan homework, assignments, quizzes, reports and notes, sekarang ada latihan hampir setiap petang lepas kelas. Penat. Kena jadi teratur, bahagi masa so that takde apa-apa yang tertinggal. Fuhh.


Rasanya ini kali terakhir balik sebelum cuti sem. Pejam celik pejam celik dah nak habis semester satu. Dah hampir 4 bulan masuk matriks. Siapa kata anak manja tak boleh survive tinggal luar? Apadehal? Hah. Balik hampir setiap hujung minggu tu exceptional lah. Selagi rumah dekat, selagi itulah akan balik setiap kali boleh balik.


And final exam diawalkan seminggu. Yay? Gila.

p.s. Belajar biar ikhlas. Niat biar betul.

1 comment:

cik mun said...

hehe..anyway..slamat hari raye..xhabes lg rayekan..and good luck..