Sunday, August 7, 2011

What's up?

It feels a little awkward after not blogging for quite some time. Rasa kekok. Macam hari-hari pergi kelas pakai baju kurung dan sekarang dekat rumah nak pergi Mydin pakai jeans. Kekok. Okay part pakai jeans tu, tak kekok pun. Nampak beno nipunya yop.


Firstly, I know I haven't update anything about life in matrics and for that, I owe an apology to dear LPK. But I'm about to do it now so you better be prepared for one long post. Ngeheh. Let the story begins...


Let me start off with my roommates. The bubbly one named Adlina, the drama queen named Aishah and the ever-joyful Li Qi. Ad is from Selangor, Eisha from Pahang and Li Qi from Kedah. Honestly, getting along with them is really easy. Boleh ngam lah, senang cerita. Ada je idea masing-masing nak menyakat. 


Moving on to class. We're of 18 members altogether, 10 girls and 8 boys. Lessons are fun and happening most of the times, I'd say because I've got funny and crazy classmates. Terbaikkkkk. Kalau ikut trend orang sekarang, UNTUNGLAHHHHH. Jealous lettew. But sure thing is I'm glad to be apart of the class.














Oh lupa pulak nak cerita perasaan masa mula-mula masuk matriks ni. At first, I thought I'm going to be a loner. Dah lah tercampak duduk blok lain daripada kawan-kawan sekolah. Okay, fine. Then, dapat Modul 1 sama dengan Mimi and Nabila. Tapi, dua-dua kuliah 1. Sedih betul. Dugaan tahu tak. Dahlah diri ni pemalu, sekarang tak ada kawan langsung untuk pergi kelas. Roommates pun tak sama, Li Qi ambil Perakaunan, Eisha dengan Ad ambil Modul 3. Mungkin dah ditakdirkan jadi loner dekat sini so that I wouldn't be distracted too much. Pasrah. T____T


Sebenarnya tak pun. Awal-awal je macam tu. Lepas dah berkenalan dengan classmates yang otak gila-gila, dah tak jadi loner dah. Masa tu macam happynyewww titew adew ramai kawan best! Hahaha. Everyone has got their own personality, omel-omel semuanya. Siapa yang baca ni, tak payah nak kembang sangat especially Naziha yang memang dah adorable. Anyonyonyo. Are you reading this, Ji? Hahahaha.


Study wise, I think I've improved a lot from high school. Dah tak semalas masa sekolah dulu. Cewahh. Malas tu masih ada tapi kuranglah. Kalau dulu malas tahap 8, sekarang dah jadi tahap 3. Anyway, I've just finished my mid-semester exam last thursday. I screwed Chemistry and I wish I wasn't so careless for Maths :( Sigh. It's okay though, I'll do better next time.


Before I forget, I'd like to wish every Muslims a blessed Ramadhan. Double the hard work, double the reward. ;)


And I'll be home on the 19th hopefully. Looking forward to meet my schoolmates! So I guess that's all for now, till then! XO.

No comments: