Tuesday, April 12, 2011

Cheesecake hangit, sharing is caring

Hi semua! Sihat ke tak, selsema ke tak, ada terhantuk pintu ke tak, ada jumpa soulmate ke tak? Harap-harap uolls sihat-sihat belaka okay. I tengah kecewa ni. Tadi terasa nak makan cheesecake so try buat Chocolate Cream Cheesecake. Semangat pergi beli bahan walaupun dah nak hujan. Bahan-bahan dia mahal pula tu. Lepas makan malam terus mula buat. Semangat gila.


Nak buat laju je. Sayang, base dia hangit sikit sebab leka buat bahagian atas dia. Dah rosak 50%. Lepastu tengah campur bahan dia tu, tiba-tiba tercampur bahagian topping dengan cake dia. Habis. Hancur. Musnah. Punah harapan menggunung I nak makan Chocolate Cream Cheesecake (nama gempak tak nak kalah) macam dalam gambar dekat buku resipi tu :'( Sampai hati jadi begini, merajuk tak nak buat cake lagi untuk sebulan. Kbai. Okay tetiba.


-- 


Lupakan Triple C hangit tak jadi I itu. Lupakan. Fokus perkara penting sekarang. Pernah dengar tak Says.my? Ataupun nama dulunya Youthsays.com? Kalau tak tahu, mai rapat ceq nak habaq dekat hangpa semua apa dia Says.my ni. Tukar cakap KL naa, ceq reti tang tu je loghat utara. Kita buat dalam point form lah, senang sikit nak faham.


p.s. Alang-alang dah baca, klik lah link-link tu sekali k. Terima kasih daun keladi, esok lusa tolong klik lagi!
Kenyit mata sikit ;]


  1. Says.my ialah satu komuniti untuk pengguna laman media sosial di Malaysia.
  2. Kita boleh share campaigns yang kita suka dengan semua orang.
  3. Sambil berkongsi kempen-kempen yang best, kita boleh dapat duit sampingan!


Serious best. Banyak boleh dapat. Melalui Says.my ni, kita boleh tahu pasal banyak benda. Contohnya Keep Your Promise campaign. Campaign ni ada 8 misi utama. Tahu tak dengan share campaign ni dengan orang lain, kita dah tolong tingkatkan kesedaran sosial sebahagian daripada masyarakat kita :) Selain ini, kalau nak jadi wartawan dan menang RM500, masuk contest ini. Manalah tahu ada bakat kan ;) Untuk yang suka aktiviti lasak pula, kalau nak cuba benda baru bolehlah usha sini mengenai Groupon Malaysia. Pernah dengar paramotoring, jet tube, disco buggy ride, wakeboarding? Ada berani? Hehe. Memang tak rugi gua cakap sama lu, better korang join sebelum terlepas offer/deal yang best. Kalau nak sign up, sila click sini sepantas kilat.


Tak cukup lagi ke? Sekarang ni, Says.my ada Birthday Giveaway. Diorang akan giveaway hadiah best, meletup, lumayan untuk 30 hari. Hadiah-hadiah dia semua menarik. Ada grand prizes and consolation prizes. Antara hadiah utama - Canon SLR EOS 600D, iPhone 4, RM500 Forever 21 Shopping Spree etc. Hadiah saguhati pula - RM100 Jusco Shopping Voucher, RM50 BORDERS Bookstore Voucher, Kingston 8GB Thumb Drive dan BANYAK LAGI. Klik sini kalau nak tengok senarai hadiah. Joinlah cepat sebelum terlambat. Manalah tahu rezeki awak menang salah satu grand prize? Join sekarang.


Click hereeeeeeeeeee to join in the fun! Cepat, jangan tunggu lama-lama tau :D

No comments: