Wednesday, March 9, 2011

Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex

5 things eh?

1) Ego tinggi
Apa guna ego tinggi-tinggi tu? Tak faham lah. Terangkan sikit kenapa kena ego melangit bagai. Ce cite ce cite. Tak tahu lah nak cakap pasal ego ni kan tapi yang penting ego tu sikit-sikit cukup lah.

2) Merokok
Okay jap jap! Tak semua yang merokok. Macamlah perempuan tak merokok. Oh memang ada perempuan merokok. Dah tersalah jalan kot. Point penting sekarang ni, kenapa kena merokok? Serious muka you tak hot bila merokok walaupun you pandai buat asap kepul-kepul comel ke hape ke. Muka dah handsome tapi merokok pulak. I tak nak you mati cepat. I pun tak nak mati cepat.

3) Tak jujur
Atau secara kasarnya suka menipu. Perempuan pun menipu jugak. Tapi perempuan tipu untuk kebaikan. Uolls menipu sebab ada niat tak baik. Tak baik tauuuu. Ada juga yang jujur tapi ramai yang berdusta ni. Tak mati pun kalau jujur ni. Contohnya, kalau ada girlfriend lepastu tersuka pulak dekat orang lain. So bercinta dengan perempuan kedua tu. Cuba bagitahu girlfriend nombor 1 yang you ada girlfriend lain. Confirm girlfriend nombor 1 tu boleh terima. Of course la dia minta break. Refer point nombor 1 balik, kenapa girlfriend nombor 1 nak break. You ego lagi tamak.


4) Mengorat perempuan dengan cara yang lame
Suka ayat "HaI bOlE BeRkEnAlAn X??" atau yang seangkatan dengannya. Kalau face to face pulak, "peeewitt cik adik nak ke mana tu?" Kalau nak offer BMW untuk hantarkan takpe jugak. Kalau nak ngorat tu, cuba cara yang comel sikit. Macam mana tu? I tak tahu sebab I tak mengorat orang. Bye.


5) Suka berkasar
Ini kaki gaduh, kaki pukul atau kaki apa-apa yang sewaktu dengannya la. Ini memang I anti ni. Kalau dekat sekolah, gaduh rebut awek. Kalau awek hot macam Angelina Jolie pun, tak payah gaduh. Badan jugak yang sakit. Jangan kata badan besi urat dawai ke hape tah, sakit jugak kan? Gila tak sakit kalau kena penumbuk sampai lebam-lebam. Kalau gaduh one to one tak apa jugak, ini ajak geng. Perasan hebat lettew. Jatuh saham you tau. Lelaki yang hot tak main gaduh-gaduh ni derr.


Okay itu je. Honestly, memang banyak yang I tak suka. Tapi dah minta 5 je kan. Ini pendapat I je, kalau ada yang tak suka sila tinggalkan comment. InsyaAllah saya balas kalau saya ada idea haha.

7 comments:

Atikah said...

Strongly agree especially #2 and #4.

Shahiela C said...

Right.

conbellydiobeterisme said...

skang da mengorat guna macam2 en ,fb ade ym ade ,haha ,yep point yang bernas2 belaka,suke part yg mengorat secara lame :P

Shahiela C said...

Awak guna cara tu jugak ke? Hahaha :P

conbellydiobeterisme said...

huh?haha ,x ler ishh -_-"

Shahiela C said...

Chill la gurau je HAHAHA.

Groovykim said...

I LOVEEEEEEE THIS POST! Kudos! (Y)